July 23, 2009

Jeg maler









Jeg ville gerne male et maleri som skulle ligne dette. Det var sværere end jeg havde regnet med, så jeg er kommet til dette:

Hi hi, maleri er svært! Jeg giver dog ikke op. Maleriet skal blive supert!

Tom-Birdy


Jeg arbejder en smule med en figur som jeg kalder "Tom-Birdy". Han er en blanding af dreng og fugl. Den skulle laves til en "udfordring" på et amerikansk dukke forum, men jeg blev aldrig helt færdig med figuren inden tidsfristen udløb.

Lidt om fremstillingsprocessen: Tom-Birdy er lavet af cernit, på et rustfrit ståltråds armature. Der er staniol indeni kroppen, og malertape udenom det hele. Hans øjne er en enkelt sort glasperle. Oprindeligt havde han en meget længere næse, men jeg måtte skære en del fra, fordi det kom til at ligne en meget lang penis....

Han historie er ikke helt klar, men jeg føler han er en sjov figur. Han ser faktisk lidt streng ud, men jeg tror han er ret venlig. Lidt selvhøjtidelig måske?

Jeg mangler at lave hans ben færdig. De skal ligne menneskefingre, med negle og det hele. Kroppen skal være fjer, og han skal da have en ordentlig struttende fjer på hovedet? Jeg har en ret god fornemmelse for, at han bliver god :-)







July 16, 2009

Fantastisk dukkemager fra Canada


Alaexander Mergold er en af mine favorit dukkekunstnere. Han laver både ooak artdolls og animationsfigurer. Det er virkelig facsinerende at se, hvordan han kæler for detaljerne, og får både meget levende ansigter og historier frem. Det er virkelig et besøg værd, at kigge forbi hans hjemmeside eller Etsy-shop.
Alexander arbejder med polymer clay (cernit eller supersculpy) og det er dette medies utrolige anvendelsesmulighed, der gør, at man kan lave helt fantastiske dukker.

July 05, 2009

Den kvindelige kraft


Jeg kan godt lide at læse bøger om filosofi, spiritualitet, kunst og kreativitet. Den bog jeg er ved at sluge lige nu, er "Gudindens genkomst" af Majbritte Ulrikkeholm. Bogen har taget mig med på en indre rejse tilbage til femininitet, kvindelighed, kraft, kunst og frigørelse. Det er virkelig spændende læsning, og den kan læses af alle.
Jeg opdager mere og mere, at jeg har en "kreativitetsblokering" og arbejder på et følelsesmæssigt og mentalt plan på, at frigøre den kreative kraft, så jeg nemmere kan gennemføre de planer som jeg har. Det er et underligt arbejde. Jeg opdager, at jeg har det hele i hovedet, og har store problemer med at kanalisere det ud gennem fingrene. Et af de store hovedemner er: "præstationsangst".
Der er sket noget andet spændende: Jeg blev optaget på Diplomuddannelsen i børnekulturformidling på Scenekunstens udviklingscenter, Odsherred Teaterskole. Det er en virkelig dejlig ting, og jeg glæder mig meget. Jeg har dog ikke sagt ja tak endnu, da jeg venter på afgørelse på, om jeg kommer ind på Syddansk Universitets linie: Master i æstetiske læreprocesser. Hvis jeg kommer ind, skal jeg virkelig i gang med at vælge retning. Kommer jeg ikke ind, så tager jeg med smil i hjertet til Odsherred :-)